Biztosan emlékeztek Anikóra. Ő az a vékony, törékeny alkatú fiatal lány, aki, ha kell, éjt nappallá téve segít az Illatos úti állatokon. Mindezt csendesen, a háttérből. Óriási szerepe volt a nyári krízis elhárításában, Káin részben neki köszönheti, hogy életben maradhatott, sőt, álomszerű otthont, gazdit is kaphatott. Naponta hordta be az otthon főzött diétás eledelt Izsáknak, akinek hosszú hetekig tartó hasmenése volt, és hatalmas küzdelem árán elérte azt is, hogy a nehéz természetű Johnny is kiszabadulhasson innét. És ez csak néhány példa…

Ahogy ismerem, meg fog haragudni ezért a jelzőért, de nyugodtan nevezhetjük őt az Illatos úti kutyák angyalának. Mindig számíthatnak rá, és soha nem mesél tetteiről senkinek. Most viszont, miután annyit tett rabjainkért, ő szorul segítségre. Mégpedig egy olyan kutyussal kapcsolatban, akit szintén tőlünk vett magához, hogy ápolja, gondozza. Kérlek titeket, olvassátok el levelét és osszátok meg e posztot, hátha eljut épp ahhoz, akihez el kell jutnia! Anikó zsákutcába került. Segítsetek, hogy kikeveredjen belőle, és a továbbiakban is tudjon segíteni nekünk!

Kedves Levente, egy korábbi hivatkozásodban említetted, hogy az ideiglenesben nálam lévő kutyusnak, Pillának van gazdijelöltje. Három érdeklődő is volt az elmúlt hetekben, és mindannyian szuper gazdijelöltek lennének, de sajnos úgy alakultak a körülményeik, hogy mégsem tudják őt örökbe fogadni. Így Pilla továbbra is gazdikereső, ezért gondoltam, hogy hozzád fordulnék. Az álomgazdi megtalálásához lenne szükségem a Te segítségedre. Előre is nagyon szépen köszönöm!

Leírnám Pilla történetét, hátha valaki kíváncsi volna rá.

November 24-én benéztem az Illatos útra, hogy néhány kutyusról információt gyűjtsek. Az ott dolgozók azzal fogadtak, hogy van egy kölyök kutyus, akinek a tesóját már elvitték. Egyedül maradt, nagyon sír, és mindkét szemével gondok vannak. Nem mondták ki, de éreztem, hogy abban bíznak, talán hazaviszem. Hát nem tévedtek nagyot…

Nem terveztem, hogy bevállalok egy kutyust ideiglenesbe, hisz a saját kutyusommal (aki ideiglenesnek indult, de végleges lett), épp akkor voltunk túl egy műtéten sok-sok egyéb megpróbáltatás után, és gondoltam, most végre lehet egy kis nyugis időszakunk. Mikor megláttam ezt a kis csöppséget… tudtam, hogy nem hagyhatom bent. Csodaszép, különleges kutyus, de műtétre, majd gondozásra szorul, és a leendő gazdijelöltek annyi egészséges kutyus közül választhatnak…miért is vinnének haza egy kutyust, akivel egyből sok a probléma?

Nyújtogatta kifelé a mancsait, sírdogált, szinte könyörgött. Így hát nem is gondolkodtam túl sokat. Gyorsan egyeztettem egy kedves barátnőmmel, Katával, ha esetleg úgy alakulna, hogy a saját kutyusommal nem jönne ki, vállalja-e. Ő pedig gondolkodás nélkül igent mondott. Így már nem volt kérdéses, lesz ami lesz, viszem, mert nincs szívem őt itt hagyni.

Így került hozzám Pilla, akinek a nevét a gondozókkal közösen találtuk ki. Egyeztettem Veled az állapotáról, és Te ajánlottad, hogy Budakeszire, egy speciális szemészhez vigyem el őt. Az Illatos úton végeznek ilyen műtéteket is, de egy ilyen fiatal kutya szemműtétje speciális eset, nem mertek belevágni.

Így jutottunk el Fenyves doktornőhöz, aki azonnal beütemezte a műtétet. Mindkét szemét műteni kellett, ugyanis „cseresznyeszem” betegsége volt. Szakmai magyarázattal nem szolgálhatok, de laikusként ez azt jelenti, hogy az a mirigy, ami a könny termeléséért felelős, ki volt türemkedve. Ezt vissza kellett tenni a helyére, és bízni benne, hogy továbbra is működni fog. A műtét után két héttel voltunk könnytermelési vizsgálaton, és úgy tűnt minden rendben, a mirigy működik mindkét szeménél. Pilla megkaphatta végre az első kombinált oltását is (a parvo elleni oltást már az Illatos úton megkapta).

Sajnos az ünnepek alatt a bal szemén újból kijött a mirigy. Mivel Pilla kölyök kutyus, nagyon kicsi volt a hely a mirigynek. Ez okozhatta, hogy nem tudott a helyén maradni. Az új évet egyből újabb műtéttel kezdtük. A rögzítésnél a Doktornő egyéb trükköket is bevetett, így reméljük, hogy most már nem lesz szükség több műtétre, de sajnos az ő esetében ez mindig benne lesz a pakliban. Nagyon bízom benne, hogy valaki beleszeret ebbe a csöppségbe. Iszonyatosan kedves kutyus, imád játszani, és rágcsálni, wc-papírt darabokra tépni, s egy kis simiért odabújni. Az örökbefogadásának szigorú feltételei vannak, melyeket az alábbi albumnál összefoglaltam. Ezek a feltételek csakis az ő érdekét szolgálják: LINK

Pilla tud elképesztően bújós lenni, most is itt fekszik az ölemben, és figyeli, hogy mit írok róla. A következő pillanatban viszont, mint egy kis bomba, robban. Néha átkeresztelem és csak Cápának hívom, ugyanis ha éppen olyan kedve van, akkor jön és támad.

Minden kölyök kutyus szeret rágcsálni, belekapaszkodni a kezünkbe, vagy a ruhánkba, de azt hiszem Pillának ebből több adag jutott. Éppen ezért kevésbé ajánlanám őt kicsi gyerekek mellé. Nagyon sok foglalkozást, és törődést igényel, hogy megtanulja, ami neki játék, az a másiknak fájdalmas is lehet. Kutyusokkal nagyon jól kijön, biztos, hogy boldog lenne, ha lenne egy kis társa, ugyanis nagyon szeret birkózni. Azt viszont fontos tudni, hogy a másik kutyus legyen strapabíró, mert Pilla nem engedi majd őt sokat pihenni.

Számára az ember közelsége a legfontosabb. Elképesztően ragaszkodó. Ott lehet hagyni egyedül, már kezdi megszokni, hogy a nap 24 órájában nem lehet mellette valaki, de azért gyakran előfordul, hogy kijövök a szobából, s hallom hogy nyüszög. Ilyenkor megijedek, hogy valami baj lehet, de aztán rájövök, hogy a hiszti oka csak annyi, hogy ő ott maradt egyedül.

Biztos vagyok benne, hogy belőle egy nagyon hűséges, imádnivaló, tündéri kutyus lesz, akit leendő gazdija nagyon fog szeretni!