Sokat gondolkoztunk a november eleji hosszú hétvége előtt, mi légyen a gerincműtött kismacskával, Golyóval. Ugyanis bár rohamosan javult az állapota, s igencsak látványosak volt az eredmények, amivel előrukkolt nap mint nap, ennek ellenére tény, hogy az állat még nem volt képes arra, hogy hátulsó végtagjaira ráálljon. Emiatt szegény macska bundáját naponta többször is tisztogatni kellett, ugyanis ürítés közben nem tudta megakadályozni, hogy a teste beszennyeződjön. Pedig egy jóravaló macska igenis kínosan ügyel arra, hogy tiszta legyen, mint a patyolat. Úgy döntöttünk, hogy még a nagy szünet előtt olyan gazdának adjuk örökbe (sorbanálltak érte!), akinek életkörülményei folytán adottak a lehetőségei, hogy szakszerűen folytassa azt a munkát, amit mi elkezdtünk. A macska egy német állatorvostan-hallgatóhoz került, aki a budapesti egyetemen sajátítja el a szakma csínját-bínját. Utólag szereztem tudomást arról, hogy a kedves leány első dolga az volt, hogy egy nagynevű, profi sebészhez vigye a macskát, kontrollra. Amikor a sebész megtudta, mi történt és hol, ezt mondta: “Az Illatoson? Biztos magánkézben van az a hely, ha ott ilyen műtéteket csinálnak…” :)

Egy szó, mint száz, Golyó új gazdája megígérte, hogy részletesen beszámol majd az állat lábadozásáról, képekkel, videókkal, ahogy illik. Még mielőtt elkerült volna tőlünk, szerettem volna az ittléte utolsó perceiben videót készíteni a cicáról, mert lett volna mit mutatni, bizisten! Sajnos az állat átadásakor épp műtöttem, úgyhogy lemaradtam eme büszkeségünk távozásáról. Mindenesetre a mi szemünkbe óriási jelentőségű az a tény, hogy egy súlyosan sérült állat anélkül került tőlünk örökbeadásra, hogy bármilyen kitérőt kellett volna tennie. Golyó esetében, ugyan nagyon-nagyon kicsiben, de levettünk némi terhet az amúgy is állandó anyagi és kapacitásbeli gondokkal küzdő állatvédő szervezetek válláról. Ha nekik valami jól sikerül, az számunkra is jó hír, de ha mi érünk el sikereket, reméljük, annak ők is örülnek. Sokan nem remélnek a rögös út végére jót és szépet, én viszont igen, megingathatatlanul…

Megígérem, ha törik, ha szakad, mindenképp behajtom a gazdi ígéretét, mert látni akarom, hogyan végződik majd e történet, s a jelzések alapján, ti is tudni akarjátok… :) Szurkoljunk Golyónak!