Nincs se időm, se energiám átgondolni, hogyan fogalmazzam meg azt, amit most le kell írnom nektek. Az elmúlt egy hét alatt olyan ütemben csődültek be hozzánk a kutyák, hogy esküszöm, megszámolni se tudnám, mennyien jöttek csak ez elmúlt pár napban. A pilisi parkerdő területéről 13 rendkívül elvadult, embert abszolút nem ismerő kutya érkezett hozzánk, Csepelről további hatot várunk. Katasztrofális helyzet szélére sodródtunk.

Nyers leszek, tényszerű és őszinte. 165 kutyát tartunk most az Illatos úton, a problémát leginkább az súlyosbítja, hogy rengeteg az örökbeadásra jelen állapotban alkalmatlan állat. Nagyon elhúzódott a következő “esélytelen lista” kidolgozása, mert egyszerűen nincs lehetőségünk arra, hogy a kötelező feladatainkon felül másvalamivel is foglalkozzunk. Legyen az akár a lista, amely a régóta gazdára váró állatokat hivatott rivaldafénybe állítani, vagy épp a kutyák szocializációja, nevelése, a megtört lelkű ebek bátorítása.

Tény, hogy kiszámoltuk, holnap a mai állapothoz képest legalább 6 helyet kell biztosítanunk a hétvégi gárda részére, legyen hová elhelyezniük az újonnan érkező kutyákat. Mert most talán ha egy-két szabad kennelünk van. Ezt a problémát holnap délután 4 óráig meg kell oldanunk.

Mitévők legyünk? Istenem, nagyon kétségbe vagyunk esve, vegyétek hát ezt a posztot egyszerűen segélykiáltásnak! Kérünk mindenkit, aki azon gondolkozott, hogy magához venne egy kedves négylábút a közeljövőben, az most jöjjön. Aki nem szeretne állatot tartani, vagy nem tud, esetleg már van otthon, azt pedig arra kérjük, segítsen terjeszteni a hírt, miszerint nincsen több helyünk.

Sajnos a jog kötelez minket arra, hogy minden egyes állatot átvegyünk, minden időben és minden helyzetben. Remegő ujjakkal, félve és szégyellve, de most elétek tárom a blog első altatási listáját. A rajta lévő három kutya ma örökbeadásra kétségkívül alkalmatlan. Bár remélnek, jövőt is látunk bennük, mostani állapotukban veszélyesek, laikus embereknek nem adjuk át őket, mert a felelősség minket terhel. Velük kapcsolatban csupán időre lenne szükségünk, míg végül kutyát faragunk belőlük, de az most nagyon nincs. Ne feledjétek el Kozma doktor mondását: aki innen elvisz egy állatot, az két életet ment meg, azét, akit elvisz és azét, akinek ezzel helyet tudunk biztosítani!

Kénytelenek leszünk ezt a három kutyát elaltatni, ha nem kapunk a holnapi nap folyamán szabad helyeket. De miért csak hármat sorolok fel, hiszen hat kennelre van szükségünk? Mert nem tudunk választani a számunkra kedves lények közül…, lehet, végül mégis muszáj lesz… Ezt a hármat sem akarjuk elaltatni, nem akarjuk megtenni, irtózunk még a gondolatától is, s eddig legalább három gondozó jelezte, hogy ha lehet, akkor nem szeretne ebben részt venni, nem akar ott lenni. És én mit mondjak…?

III/18 – Rex

2013.04.23-án érkezett, négy éves, vörös kan, spániel jellegű. Alapvetően kedves kutya, pórázon imád sétálni, csak pár szabályt be kell vele szemben tartani. A kajáját, játékát félti, és ilyenkor nem viseli el az ember közelségét. Több ember együttes jelenlétét, simogatását sem bírja. De a szeretetéhsége és az élni akarása igen nagy… Harapás miatt került leadásra, a gondozók közül többen is tartanak tőle, még ma is. Kizárólag rehabilitációs keretekkel rendelkező alapítványok, szervezetek részére adjuk ki.

_IGP1854

96K – Kormi

Május 18-án érkezett, 2 éves, fekete kan. Őt „gazdái” kölyökként örökbe fogadták, aztán leadták, mivel túl nagyra nőtt… Mára nagyon kedves kutyus lett, de öntudatos. Tudja, hogy Ő az erősebb, a pórázt imádja, de rágja. Cirkuszi mutatványos, helyből ugrik 2 métert. Rehabilitáció után kertes házba, hozzáértő gazdinak ajánljuk.

_IGP1904

137K – Káin

Május harmadikán érkezett, 3 éves kan, tigriscsíkos, amerikai staffordshire jellegű kutyus. Az eredeti gazdája leadta, mivel gyermek született a családban, és a kutya neveletlenségéből adódóan nem volt alkalmas az együttélésre. A család barátja örökbe fogadta Káint, de nem sokkal később megtörtént a baj, megharapta új, általa még nem ismert gazdáját. Visszakerült hozzánk megfigyelésre. Teljeskörű nevelésre van szüksége, rehabilitációra, dominanciáját le kell törni.

_IGP1889

Nem azt kérjük, hogy épp ezt a három kutyát vegyétek szárnyaitok alá, bármely más kutya elvitele nekik (is) egy kicsit több esélyt ad az életre. És nem kérünk sokat, csupán időt, alkalmat és lehetőséget arra, hogy ha lehet, megbízható és ideális házikedvenceket nevelhessünk belőlük. Örökbe szeretnénk majd adni őket, a teljes gondozói csapat eltökélt ez ügyben.

Segítsetek nekünk!