Kaptam egy újabb levelet, Petra Kiflit vitte haza, és azóta bizony történt egy s más. ;)

Hát jó, akkor leírom :)

Május elején hoztuk el Kiflit.

Azt mondtátok, nagyon kis harcias és ha megfürdetem este, gondosan kötözzem be a száját, nehogy megharapjon. Volt itthon pamut szalag, azzal bekötöttem, de semmi gond nem volt, szépen tűrte, bár látszott, hogy nagyon fél.
Az első éjszaka nagyon megijedtem, mert szörnyen köhögött, másnap reggel azonnal mentünk az állatorvoshoz, amúgy is akartam vinni, hogy megnézze. Kennelköhögése volt, szerencsére elég hamar kiheverte, kapott tablettát utána pár napig, meg kanalas orvosságot, mindent jól tűrt, bevett, megevett, nagyon büszke voltam rá.
A doki azt mondta, kutya baja, nagyon jól néz ki, egészséges, csak meg van szeppenve.

Eléggé levert maradt szegénykém, már felkészültem lelkiekben, hogy milyen nehéz lesz gatyába rázni, szocializálni. A párom aztán mondta, hogy vigyük át hozzájuk pár napra, van egy nagyon kedves, 7 éves szuka német juhászuk, ő imádja a kiskutyákat, jót tenne neki (aki szerintem simán elmenne terápiás kutyának is, olyan nyugodt, kiegyensúlyozott).
Amint kiszálltunk a kocsiból, elkezdtek játszani, akkor megtört a jég. Azóta is imádják egymást a nagy kutyával, ha elmegyünk kirándulni, vagy csak kivisszük sétálni, sírnak egymás után. A család is nagyon megszerette, nem akarták, hogy elvigyem. A párom régóta fűzött, hogy a lehetőségeink adottak, legyek nála jóval többet, ez lett a vízválasztó, a két kedvenc fickómmal lehetek egyszerre, még jó :) (ja, ha jól emlékszem, benne van a szerződésben, hogy ha megváltozik a kutya tartózkodási helye, be kell jelentenem, ennek mi a menete? az állatorvos a chip adatait módosította, ha minden igaz.)

Nagyon bizalmatlan volt az emberekkel, bár engem azonnal elfogadott, de mindenki másra morgott eleinte, volt, hogy oda is kapott. Ha a párom a lapáttal nekiindult felszedni a kutyakakit, megmorogta, ugatta félelmében, biztos elverték korábban. Ez mostanra feloldódott, akit ismer, azzal nagyon barátságos, kedves. Az idegenekkel nem, míg meg nem értetjük vele, hogy barát, de nem bánjuk, mert a nagy kutya borzasztó házőrző, egy simogatással le lehet kenyerezni. A kicsitől kinyílt a csipája, így egész mérgesnek néz ki :D

Mióta velünk van kb. 3 kilót gyarapodott, tehát másfélszer akkora, mint mikor elhoztuk.
Nagyon kis éhenkórász, meg az elején a rágással se nagyon szarozott, de ez is napról-napra jobb egy hajszálnyival. Az maradt, hogy rendszeresen olyat böfög evés után, hogy szerintem simán az övé egy regisztrálatlan Guinness rekord.. :D

Ahogy megkapta minden oltását, elkezdtünk járni vele kutyaiskolába, nagyon könnyen tanul, és imádja, hogy lekötjük, foglalkozunk vele, tanulhat új dolgokat, nagyon hálás és szorgalmas. Már lábhoz jön, ül, fekszik, visszahozza a labdát, elengedi ha kérem, mindkét lábbal külön ad pacsit, szépen sétál pórázon és még egy csomó dolog. Legjobban a nagy cula, póniló méretű kutyákkal szeret játszani.

Mi labdázni szoktunk, birkózni a füvön, frizbizni, meg kötelet húzni, az a kedvence. Mindig hozza nekem a rongybabáját és ha már kifáradt, akkor sem engedi el, csak fekszik és csóválja a farkát, úgy kell cibálni. Eleinte imádta leharapdálni a virágok fejét, meg ásni a virágos kertben, ezért vasárnaponként a piacon kezdtünk, hogy pótoljuk a kegyvesztett darabokat.
Az egyik képen látszik az a sárga vödör, olyan van nekik a kertben 4-5, tele vízzel, a melegben az a kedvenc foglalatossága, ha nem épp pihen, hogy beleáll az egyikbe és pancsol. Aztán természetesen bemegy a szőlő közé hemperegni és csupa kosz :D

Ahova csak tudjuk, visszük magunkkal, kirándulni, ismerkedni, új dolgokat látni.
Szeretnénk ivartalaníttatni, de mindenki mást mond, mikor érdemes, később vagy korábban, ezért nyár végére tervezzük, ha 7-8 hónapos lesz már. (Te mit javasolsz?)
Szóval nagyon boldog, imádjuk, sok örömet okoz nekünk és mi is igyekszünk neki.

Bocsi, hogy ilyen bőségesre sikeredett, remélem nem volt unalmas.
Remélem tetszenek a képek is.

Üdv: Petra

Kedves Petra! Még egyszer köszönöm ezt a levelet, élvezet volt olvasni! :) Amennyiben megváltozik a lakcím, csupán a kutya állatorvosával kell átíratni az adatokat a petvetdatá-n. Érdemes ellenőrizni, valóban megtörtént-e az adatmódosítás, a biztonság kedvéért. Ennél viszont jóval fontosabb, hogy ha esetleg megváltozik a telefonszám, amelyen az állat tulajdonosa elérhető, azt azonnal és biztosan át kell írni a rendszerben, mert a telefonos elérhetőség a legbiztosabb módja, hogy minél hamarabb visszakerüljön a gazdájához az elveszett/ellopott kutya.

Az ivartalanítást Kifli esetében, mivel kan, körülbelül 6-8 hónaposan ajánlom. Elvileg lehetne később is, azonban bizonyos rossz tulajdonságok (agresszívvé válhat más kankutyákkal szemben, szökős lehet) megjelenése így előzhető meg a legjobban.

Üdvözlettel: ebdoc